Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.5g4.5kcal0g1.1g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 17g50kcal1.4g9.2g0.3g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g6.9g0.1g0.3g
Auringonkukansiemen 3.8g22kcal0.9g0.5g1.9g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g222kcal6.6g35.4g4.6g5.6g
Valittu annoskoko55g111kcal3.3g17.7g2.3g2.8g
Annoskoko puolitettuna28g56kcal1.7g8.9g1.2g1.4g
Arvot/100g100g203kcal6g32.2g4.2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525