Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 180g255kcal31.6g0g14.4g0g
Paprika punainen 23g6.6kcal0.2g1g0.1g0.4g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g150g555kcal6.8g46.5g37.5g5.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 75g48kcal2.4g3.6g2.6g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Kananmuna 50g(kpl)56g71kcal6.2g0.2g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g1902kcal95.8g108g119.6g14g
Valittu annoskoko540g951kcal47.9g54g59.8g7g
Annoskoko puolitettuna270g476kcal24g27g29.9g3.5g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609