Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g87g419kcal4.6g55.9g20.1g0.9g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g25g115kcal0.1g0.1g12.7g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g125g698kcal10g46.1g52.4g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g100g254kcal5.9g3.2g23.8g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu60g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Liivate 2g7kcal1.7g0g0g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g339kcal2g3g34.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g4093kcal61.8g285.6g298.6g1.8g
Valittu annoskoko540g2047kcal30.9g142.8g149.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna270g1023kcal15.5g71.4g74.7g0.5g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664