Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g149g84kcal12.7g7.5g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.7g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 30g91kcal2.6g16.5g0.6g4.2g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)21g77kcal2.9g11.5g1.7g2.3g
Leivinjauhe 2.4g4.2kcal0.1g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 54g185kcal5.5g37.6g0.6g1.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3g27kcal0g0g3g0g
Mustikka metsä- 149g66kcal0.7g9.6g0.9g4.9g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g42g16kcal3.8g0g0g0g
Sokeri 9g36kcal0g9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g1652kcal64.8g280.8g21g26.6g
Valittu annoskoko540g826kcal32.4g140.4g10.5g13.3g
Annoskoko puolitettuna270g413kcal16.2g70.2g5.3g6.7g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518