Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva7.5g5.1kcal1.2g0g0g1g
Koff, kolmonen113g45kcal0g2.5g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g113g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g113g398kcal7.9g85.5g2.2g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g113g394kcal13.5g79.9g2.4g3.4g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g1919kcal65.8g336.2g26.2g8.8g
Valittu annoskoko540g960kcal32.9g168.1g13.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna270g480kcal16.5g84.1g6.6g2.2g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441