Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis1944g8165kcal140g1224.7g311g77.8g
Margariini 40%, keskiarvo 180g662kcal0.4g2.7g71.1g0g
Sitruuna kuorittu 576g237kcal3.6g12.7g6.3g16.1g
Vesi, vesijohtovesi 1440g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 612g2484kcal0g611.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 144g482kcal0.1g117.5g0.1g2g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g504g187kcal45.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10800g24433kcal379g3938g777g191.8g
Valittu annoskoko5400g12217kcal189.5g1969g388.5g95.9g
Annoskoko puolitettuna2700g6108kcal94.8g984.5g194.3g48g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240