Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3200g1228kcal32g220.8g6.4g80g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g1600g4720kcal336g16g368g0g
Hunaja 112g370kcal0.6g90.5g0g0g
Oliiviöljy 208g1839kcal0g0g208g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g112g117kcal8.8g18.3g0.7g2.2g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g80g77kcal0.9g14.6g0g0g
Suola, annos 3g96g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10816g16701kcal756.6g720.4g1166.2g164.4g
Valittu annoskoko5408g8351kcal378.3g360.2g583.1g82.2g
Annoskoko puolitettuna2704g4175kcal189.2g180.1g291.6g41.1g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=169821