Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 266g215kcal4.2g44.8g0.1g8g
Tomaattimurska (Euro shopper)78g24kcal0.8g3.1g0.3g0.2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g39g47kcal1.3g1.4g3.9g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g31g8.1kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1082g587kcal13.4g101.6g8.8g17.4g
Valittu annoskoko541g294kcal6.7g50.8g4.4g8.7g
Annoskoko puolitettuna271g147kcal3.4g25.4g2.2g4.4g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600