Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 125g95kcal2.4g19.4g0.3g1.3g
Porkkana 13g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Lanttu 13g3.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli 13g3.8kcal0.2g0.6g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.8g7.7kcal0.3g0.5g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1083g478kcal34.8g43.6g16.6g4g
Valittu annoskoko542g239kcal17.4g21.8g8.3g2g
Annoskoko puolitettuna271g120kcal8.7g10.9g4.2g1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462