Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)1350g257kcal18.9g25.6g6.7g33.7g
Kukkakaali 540g130kcal9.8g11.9g1.6g12.4g
Jauheliha, sika-nauta 1800g3986kcal315g0g306g0g
Pekoni rasvainen 383g1438kcal45.9g0g141.5g0g
Sinappi 144g189kcal6.3g20.3g8.6g2.4g
Oliiviöljy 122g1074kcal0g0g121.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 450g1486kcal9g13.5g157.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g405g109kcal5.3g19.4g0.8g6.9g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g225g338kcal36g2.2g20.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10836g18012kcal892.4g185.8g1528.8g110.8g
Valittu annoskoko5418g9006kcal446.2g92.9g764.4g55.4g
Annoskoko puolitettuna2709g4503kcal223.1g46.5g382.2g27.7g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178