Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 685g769kcal144.7g0g20.5g0g
Sipuli (kuorittu)235g64kcal3.1g11.3g0.5g4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1037g785kcal19.4g159.8g2.1g10.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g480g135kcal2.9g28.6g1g12g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g216kcal0g0g24g0g
Valkosipuli 8.4g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g36g90kcal4g1.1g7.9g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 2402g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr480g125kcal4.3g23.1g1.4g11g
Mustapippuri, annos 1g12g28kcal1.3g4.6g0.4g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10836g4441kcal360.8g459.8g115.8g76.2g
Valittu annoskoko5418g2221kcal180.4g229.9g57.9g38.1g
Annoskoko puolitettuna2709g1110kcal90.2g115g29g19.1g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=158942