Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 200g152kcal3.8g31g0.4g2g
Punasipuli, kuorittu, 100g28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 10g88kcal0g0g10g0g
Lenkki, kevyt sininen HK125g213kcal12.5g12.5g12.5g0.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 80g36kcal0.2g7.5g0.1g1.4g
Miniluumutomaatti, annos 250g63g13kcal0.4g2.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1085g1042kcal35g113g46.8g10g
Valittu annoskoko543g521kcal17.5g56.5g23.4g5g
Annoskoko puolitettuna271g261kcal8.8g28.3g11.7g2.5g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280