Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2102g807kcal21g145.1g4.2g52.6g
Vesi1502g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g33g105kcal1.6g6.1g8.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Rypsiöljy rainbow15g135kcal0g0g15g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g541g1622kcal113.5g5.4g113.5g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g601g348kcal24g28.8g15g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g150g511kcal30g0g43.5g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g180g360kcal15.3g5.4g30.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10848g7939kcal418.6g410.4g461.6g115.4g
Valittu annoskoko5424g3970kcal209.3g205.2g230.8g57.7g
Annoskoko puolitettuna2712g1985kcal104.7g102.6g115.4g28.9g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589