Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)933g3264kcal130.6g522.2g64.3g102.6g
Vehnäjauho puolikarkea 455g1560kcal46.3g318.2g5.5g15.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 128g390kcal11.2g71g2.4g17.8g
Flora margariini 60, annos 10g233g1259kcal0.5g0.7g139.9g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 466g140kcal13.4g16.8g0.5g0g
Leivinjauhe 33g57kcal1.7g12.3g0g0.2g
Kananmuna kuorineen punnittu280g353kcal30.8g0.8g25.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g23g73kcal2.6g14g1.6g6.5g
Fariinisokeri466g1893kcal0g465.8g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)933g606kcal29.8g44.8g32.6g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g280g397kcal35g0.8g28.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g233g674kcal2.8g130.6g0g93.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g37g149kcal0g36.9g0g0g
Raparperi 933g314kcal6.4g51.3g0.9g13.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10864g22256kcal622.2g3372.4g603.4g498.8g
Valittu annoskoko5432g11128kcal311.1g1686.2g301.7g249.4g
Annoskoko puolitettuna2716g5564kcal155.6g843.1g150.9g124.7g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219