Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 699g4961kcal5.2g2.8g558.8g0g
Sokeri 990g4017kcal0g988.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1267g1596kcal139.3g3.8g114g0g
Leivinjauhe 47g82kcal2.4g17.6g0g0.2g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1863g6519kcal65.2g1508.8g18.6g55.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g47g186kcal0g46.1g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 466g573kcal18.5g20g46.8g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 56g207kcal10.3g6.1g12.1g17g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10864g36281kcal481.8g5187.6g1500.6g146.2g
Valittu annoskoko5432g18141kcal240.9g2593.8g750.3g73.1g
Annoskoko puolitettuna2716g9070kcal120.5g1296.9g375.2g36.6g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822