Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g53g34kcal1.9g0.1g13.3g0g
Sinappi (teollinen)21g27kcal0.9g3g1.3g0g
Viinietikka 40g8.2kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.3g3.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Rypsiöljy 415g3670kcal0g0g415g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g7551kcal5.8g23.8g859.2g0.6g
Valittu annoskoko544g3776kcal2.9g11.9g429.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna272g1888kcal1.5g6g214.8g0.2g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804