Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)177g246kcal19.7g0.7g18.4g0g
Sokeri 34g137kcal0g33.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 36g124kcal3.7g25.3g0.4g1.3g
Perunajauho 1dl=70g40g135kcal0g33g0g0g
Leivinjauhe 3.2g5.7kcal0.2g1.2g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore8g2kcal0g0.7g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g241g386kcal17.4g38.6g16.9g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g4g12kcal0g2.3g0g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g2096kcal82g271.2g71.4g5.8g
Valittu annoskoko544g1048kcal41g135.6g35.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna272g524kcal20.5g67.8g17.9g1.5g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179