Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g96g84kcal7.2g0.8g5.8g0g
Sokeri68g275kcal0g67.7g0g0g
Ruisjauho, 1 dl40g128kcal4.4g25.5g0.9g5.5g
Perunajauho 1dl=70g14g47kcal0g11.4g0g0g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Liivate 12g42kcal10.2g0g0g0g
Puolukka 72g28kcal0.3g4.9g0.4g1.9g
Sokeri40g162kcal0g39.8g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)100g249kcal2.5g3.6g24.9g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki100g56kcal8.5g5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g2153kcal66.6g320.4g64.4g14.8g
Valittu annoskoko544g1076kcal33.3g160.2g32.2g7.4g
Annoskoko puolitettuna272g538kcal16.7g80.1g16.1g3.7g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.4g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623