Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3061g646kcal36.7g104.1g6.1g64.3g
Viinietikka 128g26kcal0g0.6g0g0g
Oliiviöljy 36g316kcal0g0g35.7g0g
Sokeri153g621kcal0g152.9g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g765g168kcal7.7g34.4g0g15.3g
Suola, annos 3g7.7g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 10g26kcal1.5g2.1g0.4g4.1g
Mustapippuri 5.1g14kcal0.6g2g0.2g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 1275g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g3636kcal93g592.2g84.8g170.2g
Valittu annoskoko5440g1818kcal46.5g296.1g42.4g85.1g
Annoskoko puolitettuna2720g909kcal23.3g148.1g21.2g42.6g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649