Omenapiirakka

-Murotaikina (pakaste)
-noin 2 rkl fariinisokeria
-4 omenaa (hapanta)
-noin 2 rkl margariinia
- pari kourallista neljänviljanhiutaleita
-kanelia

Sulata murotaikina ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.

Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenien päälle kanelia.

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja neljänviljanhiutaleet, "murusta" omenien päälle.

Ripottele vielä fariinisokeri päällimmäiseksi.

Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla n. 20min, tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeita.

Ihan älyttömän hyvää! Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

Tosi hyvää myös kylmänä.

Annosmäärä riippuu tietty annosten koosta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Peppi87

Peppi87 sanoi...

Helppo ja nopea. :)

maanantai 12.01.2009 klo 12:07

AineksetMääräEnergiaPHRK
Murotaikina Sunnuntai (Raisio), annos 400g1996g9183kcal119.8g898.3g578.9g20g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g150g584kcal0.3g145.2g0g0g
Neljänviljan täysjyvähiutale Nalle 1dl (40g)499g1597kcal54.9g314.4g14g59.9g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen200g799kcal14g4g79.9g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2595g1001kcal4.2g211.8g2.3g38.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g26328kcal386.4g3147.4g1350.2g237.6g
Valittu annoskoko5440g13164kcal193.2g1573.7g675.1g118.8g
Annoskoko puolitettuna2720g6582kcal96.6g786.9g337.6g59.4g
Arvot/100g100g242kcal3.6g28.9g12.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96751