Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1770g2463kcal196.5g7.1g184.1g0g
Sokeri 338g1372kcal0g337.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 362g1243kcal36.9g253.5g4.3g12.7g
Perunajauho 1dl=70g402g1348kcal0.4g329.9g0g0g
Leivinjauhe 32g57kcal1.7g12.2g0g0.2g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore81g20kcal0g7.2g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g2414g3863kcal173.8g386.3g169g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g40g116kcal0.5g22.5g0g16.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g20961kcal819.6g2712.8g714.8g58.2g
Valittu annoskoko5440g10481kcal409.8g1356.4g357.4g29.1g
Annoskoko puolitettuna2720g5240kcal204.9g678.2g178.7g14.6g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179