Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 100g74kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Siirappi, tumma761g2435kcal0.8g563.1g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 350g1258kcal62.9g159.4g26.9g61.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 350g1063kcal30.6g193.6g6.6g48.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)513g1945kcal60g395.2g11.3g73.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1338g4591kcal136.3g936.6g16.1g46.8g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g1997g619kcal59.9g83.9g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10896g23970kcal727.2g4665.8g130.6g473.8g
Valittu annoskoko5448g11985kcal363.6g2332.9g65.3g236.9g
Annoskoko puolitettuna2724g5993kcal181.8g1166.5g32.7g118.5g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666