Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Sokeri 54g217kcal0g53.4g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g15g51kcal0.5g11.8g0.1g0.4g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g13g42kcal0g10.3g0g0.2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 8.4g31kcal1.5g0.9g1.8g2.5g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA84g134kcal6.1g13.4g5.8g0g
Pandan tumma suklaa 150 g63g335kcal3.1g32.6g20g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl167g601kcal3.3g4.5g63.5g0g
Sokeri 25g102kcal0g25g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g5g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g21g8.4kcal0g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1090g3344kcal52g318.6g201.2g6.2g
Valittu annoskoko545g1672kcal26g159.3g100.6g3.1g
Annoskoko puolitettuna273g836kcal13g79.7g50.3g1.6g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905