Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2000g768kcal20g138g4g50g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g1200g3960kcal192g744g24g72g
Kerma,kevyt 7%,flora1000g800kcal10g45g70g0g
Aurajuusto340g1156kcal68g0g98.6g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g400g60kcal4g8g0.8g5.6g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10904g14895kcal605.2g1925g517.4g274.2g
Valittu annoskoko5452g7447kcal302.6g962.5g258.7g137.1g
Annoskoko puolitettuna2726g3724kcal151.3g481.3g129.4g68.6g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054