Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2137g514kcal38.7g47g6.4g49.1g
Purjosipuli 427g98kcal7.7g10.3g0.9g9g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Rypsiöljy 72g638kcal0g0g72.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g80g296kcal0.4g2.4g32g0g
Kasvisliemi laimennettu 2137g198kcal6.2g8.8g15.4g1.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g534g1282kcal80.1g16.6g106.8g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10912g6168kcal274.6g187.6g467.8g120.6g
Valittu annoskoko5456g3084kcal137.3g93.8g233.9g60.3g
Annoskoko puolitettuna2728g1542kcal68.7g46.9g117g30.2g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518