Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha133g221kcal25.3g0g13.3g0g
Sipuli 37g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 43g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Lehtiselleri 25g3.2kcal0.3g0.3g0g0.2g
Tomaattimurska 267g78kcal1.5g14.1g0.5g5.1g
Punaviini 40g28kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1092g715kcal56.2g37.8g28g14g
Valittu annoskoko546g358kcal28.1g18.9g14g7g
Annoskoko puolitettuna273g179kcal14.1g9.5g7g3.5g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216