Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 63g189kcal11.2g30.3g0.6g6.7g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g59g55kcal10.4g0.1g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1092g515kcal44.2g66g4.4g15.6g
Valittu annoskoko546g258kcal22.1g33g2.2g7.8g
Annoskoko puolitettuna273g129kcal11.1g16.5g1.1g3.9g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373