Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 150g195kcal31.7g0g7.5g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g5kcal0.1g1.1g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g8.4g7.6kcal0.3g0.3g0.6g0.1g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 50g21kcal0.2g2g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g1.5g3.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1092g504kcal65g8.2g19.6g1.8g
Valittu annoskoko546g252kcal32.5g4.1g9.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna273g126kcal16.3g2.1g4.9g0.5g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291