Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g125g396kcal28.2g3.1g30.1g0g
Nauris 165g45kcal1.7g6.9g0.5g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Punajuuri 125g48kcal1.3g8.6g0.3g3.1g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Hunaja 10g33kcal0.1g8.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1092g1455kcal63.8g65.4g102.2g17.4g
Valittu annoskoko546g728kcal31.9g32.7g51.1g8.7g
Annoskoko puolitettuna273g364kcal16g16.4g25.6g4.4g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877