Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g100g55kcal3.1g6.4g2g0g
Lihaliemikuutio Maggi22g62kcal2g1.5g5.1g0g
Kukkakaali 1983g477kcal35.9g43.6g5.9g45.6g
Palvikinkku HK 3%351g351kcal63.1g1.8g10.5g0g
Vesi3004g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10920g1889kcal208.2g106.6g47g91.2g
Valittu annoskoko5460g944kcal104.1g53.3g23.5g45.6g
Annoskoko puolitettuna2730g472kcal52.1g26.7g11.8g22.8g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830