Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g1252g3957kcal281.8g31.3g300.6g0g
Nauris 1653g453kcal16.5g69.4g5g31.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1002g281kcal6g59.6g2g25g
Punajuuri 1252g481kcal12.5g86.4g2.5g31.3g
Oliiviöljy 200g1772kcal0g0g200.4g0g
Hunaja 100g331kcal0.5g80.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10920g14548kcal634.6g655.2g1021g175.4g
Valittu annoskoko5460g7274kcal317.3g327.6g510.5g87.7g
Annoskoko puolitettuna2730g3637kcal158.7g163.8g255.3g43.9g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877