Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1592g2272kcal199g4.8g163.2g0g
Sokeri 1520g6170kcal0g1518.5g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 1086g5782kcal3.6g3.8g651.4g0g
Leivinjauhe 72g127kcal3.8g27.4g0g0.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka72g289kcal0g71.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1086g358kcal35.8g53.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 43g161kcal8g4.8g9.4g13.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g30317kcal500.4g3368.4g1648g27.2g
Valittu annoskoko5472g15159kcal250.2g1684.2g824g13.6g
Annoskoko puolitettuna2736g7579kcal125.1g842.1g412g6.8g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472