Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 486g1386kcal75.4g1g121.6g0g
Sinappi 122g160kcal5.3g17.1g7.3g2.1g
Rypsiöljy 4378g38712kcal0g0g4377.6g0g
Viinietikka 365g75kcal0g1.8g0g0g
Suola, annos 3g73g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 49g138kcal5.1g20.6g1g12.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g80941kcal171.6g81g9015g29.6g
Valittu annoskoko5472g40471kcal85.8g40.5g4507.5g14.8g
Annoskoko puolitettuna2736g20235kcal42.9g20.3g2253.8g7.4g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868