Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1331g281kcal16g45.2g2.7g27.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g1331g373kcal8g79.2g2.7g33.3g
Sipuli (kuorittu)532g144kcal6.9g25.6g1.1g9g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Inkivääri, tuore, silputtu21g17kcal0.4g3.8g0.2g0.4g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g16g37kcal1.7g6.1g0.5g0g
Vesi2129g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g53g468kcal0g0g53.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g2707kcal71g330.2g121.2g142.6g
Valittu annoskoko5472g1354kcal35.5g165.1g60.6g71.3g
Annoskoko puolitettuna2736g677kcal17.8g82.6g30.3g35.7g
Arvot/100g100g25kcal0.6g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=360174