Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen449g3232kcal0g0g359.1g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl1122g4040kcal134.7g796.8g23.6g0g
Kananmuna kuoreton 494g704kcal61.7g1.5g50.6g0g
Sokeri 673g2733kcal0g672.7g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 898g772kcal27.8g39.5g53.9g0g
Vadelma 1796g738kcal18g73.6g14.4g66.4g
Leivinjauhe 22g39kcal1.2g8.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g24662kcal486.8g3220.8g1003.2g133g
Valittu annoskoko5472g12331kcal243.4g1610.4g501.6g66.5g
Annoskoko puolitettuna2736g6165kcal121.7g805.2g250.8g33.3g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375