Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1801g2990kcal342.3g0g180.1g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Makaroni, keitetty, suolaa 788g761kcal23.7g154.4g2.5g7.8g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 1801g530kcal10.1g95.5g3.6g34.2g
Smetana, rasvaa n. 40 % 450g1756kcal9.6g9.9g189.1g0g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Juustoraaste emmental punaleima450g1756kcal130.6g0g135.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 34g0.4kcal0.1g0g0g0g
Oregano, kuivattu 4.5g14kcal0.5g1g0.5g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g15734kcal1041g541.2g1022.6g92.8g
Valittu annoskoko5472g7867kcal520.5g270.6g511.3g46.4g
Annoskoko puolitettuna2736g3934kcal260.3g135.3g255.7g23.2g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=449429