Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4004g6646kcal760.7g0g400.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g100g104kcal7.9g16.3g0.6g2g
Chili paprika punainen225g90kcal4.5g20.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 601g754kcal66.1g1.6g54.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g150g1096kcal1.5g1.5g120.1g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 400g910kcal56.1g6.8g72.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10960g19201kcal1793.6g93g1294.8g4g
Valittu annoskoko5480g9600kcal896.8g46.5g647.4g2g
Annoskoko puolitettuna2740g4800kcal448.4g23.3g323.7g1g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211918