Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 489g1678kcal49.8g342.3g5.9g17.1g
Vehnäjauho, durum 828g2936kcal107.6g521.4g20.4g104.3g
Sokeri 30g122kcal0g30.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g20g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka752g828kcal188.1g0g7.5g0g
Kinkkusuikale Pirkka627g646kcal112.9g11.3g15.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka351g288kcal11.9g66.7g3.5g3.5g
Juustoraaste emmental punaleima376g1467kcal109.1g0g112.9g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl2006g1806kcal321g50.2g40.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10960g19541kcal1800.8g2044g412g249.8g
Valittu annoskoko5480g9771kcal900.4g1022g206g124.9g
Annoskoko puolitettuna2740g4885kcal450.2g511g103g62.5g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232960