Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g602g3609kcal126.3g39.7g324.8g0g
Sokeri 602g2441kcal0g600.9g0g0g
Voisarvi croissant 602g2183kcal48g238.5g112.2g13.2g
Kananmuna kuoreton 184g262kcal23g0.6g18.8g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 67g190kcal10.4g0.1g16.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 602g2064kcal61.3g421g7.2g21.1g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g52kcal1.8g10g1.2g4.7g
Raparperi 2005g675kcal13.8g110.3g2g28.1g
Sokeri 217g882kcal0g217g0g0g
Fariinisokeri351g1425kcal0g350.5g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10960g27724kcal573.2g4005.6g965.8g134.8g
Valittu annoskoko5480g13862kcal286.6g2002.8g482.9g67.4g
Annoskoko puolitettuna2740g6931kcal143.3g1001.4g241.5g33.7g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759