Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2254g721kcal74.4g101.4g0g0g
Hiiva 113g84kcal14.8g1.2g0.5g7.8g
Siirappi 947g2854kcal0.9g701.4g0g0g
Vehnälese 135g309kcal18g20.8g6.1g50.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)541g2050kcal63.3g416.5g11.9g77.4g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1465g5027kcal149.3g1025.5g17.6g51.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10976g22088kcal641.4g4533.6g72.2g374.4g
Valittu annoskoko5488g11044kcal320.7g2266.8g36.1g187.2g
Annoskoko puolitettuna2744g5522kcal160.4g1133.4g18.1g93.6g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881