Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1130g383kcal34.6g55.4g1.1g0g
Hiiva 98g73kcal12.8g1.1g0.4g6.8g
Sokeri 301g1223kcal0g301g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2042g7005kcal208g1429.1g24.5g71.5g
Margariini 80 % laktoositon 245g1713kcal1.6g0g192.9g0g
Kananmuna kuoreton 166g236kcal20.7g0.5g17g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 829g7289kcal5.1g3.3g820.4g0g
Sokeri 678g2752kcal0g677.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10976g41346kcal565.6g4935.4g2112.6g156.6g
Valittu annoskoko5488g20673kcal282.8g2467.7g1056.3g78.3g
Annoskoko puolitettuna2744g10337kcal141.4g1233.9g528.2g39.2g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853