Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 240g1278kcal0.8g0.8g144g0g
Vehnäjauho puolikarkea 240g824kcal24.5g168g2.9g8.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3600g1641kcal108g172.8g54g0g
Emmental, punaleima 17%800g2320kcal272g0g136g0g
Valkopippuri, annos 1g4g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 4g0.1kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 30g158kcal0.1g0.1g17.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g102kcal3g20.7g0.4g1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 442g202kcal13.3g21.2g6.6g0g
Emmental, punaleima 17%98g285kcal33.5g0g16.7g0g
Valkopippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10977g13618kcal910.4g767.2g756.8g18.8g
Valittu annoskoko5488g6809kcal455.2g383.6g378.4g9.4g
Annoskoko puolitettuna2744g3404kcal227.6g191.8g189.2g4.7g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382