Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.8g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g0.5g1.2kcal0g0g0.1g0g
Porkkana 21g6.8kcal0.1g1.2g0g0.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)21g6.3kcal0.2g0.8g0.1g0g
Rypsiöljy 0.6g5kcal0g0g0.6g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 6.7g21kcal1.6g3.1g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g84kcal4g10.8g1.8g2.4g
Valittu annoskoko55g42kcal2g5.4g0.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna28g21kcal1g2.7g0.5g0.6g
Arvot/100g100g76kcal3.6g9.7g1.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970