Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali26g5.5kcal0.3g0.9g0.1g0.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha10g17kcal2g0g1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Pekoni (Dulano)1.6g4kcal0.3g0.1g0.3g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl5.2g18kcal0.1g0.2g1.8g0g
Lihaliemi laimennettu 7.8g1.5kcal0g0.2g0g0g
Voi 0.4g2.6kcal0g0g0.3g0g
Siirappi, tumma0.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g104kcal5.4g4.2g7g1g
Valittu annoskoko55g52kcal2.7g2.1g3.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna28g26kcal1.4g1.1g1.8g0.3g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.8g6.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132877