Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali20g4.2kcal0.2g0.7g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.7g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (käsittelemätön)5.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g16g27kcal3.1g0g1.6g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.8g3.1kcal0.1g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g74kcal7g2.6g3.8g1.2g
Valittu annoskoko55g37kcal3.5g1.3g1.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna28g19kcal1.8g0.7g1g0.3g
Arvot/100g100g67kcal6.3g2.4g3.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241