Soijarouhekastike (rouhe+tomaattimurska+paprika+ruokakerma)

1. Keitä soijarouhe pakkauksen ohjene mukaan (n. 10-15min) Laita mukaan mausteita (suolaa, oreganoa yms. mitä kaapista löytyy) tai kasvisleimikuutio.

2. Silppua sipuli, kuullota se ja hienonna/purista v. sipulin kynnet joukkoon.

Siivilöi soijarouhemössö ja iske se pannulle myös.

Kuutioi paprika sekaan.

Lisää mausteita! Jauhelihamauste on mainio.

Mausta niiku maustaisit jauhelihaa.

3. Paistele mössöä vähän aikaa, ja sitten laita tomaattimurska ja kerma joukkoon.

Anna kiehua hiljalleen n. 10min.

Maistele, haistele ja iske joukkoon mitä mieleen tulee (sinappi, ketsuppi yms)

4. Tarjoa pastan tai perunan kanssa :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 253 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Soijarouhe, tumma (Reformi), annos 100g11g30kcal6.7g0.4g0.2g1.9g
Tomaattimurska 22g6.4kcal0.1g1.2g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Paprika punainen 8.2g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)11g18kcal0.3g0.3g1.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g114kcal14.6g5g3.6g5g
Valittu annoskoko55g57kcal7.3g2.5g1.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna28g29kcal3.7g1.3g0.9g1.3g
Arvot/100g100g103kcal13.2g4.5g3.3g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129188