Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.8g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 6.2g44kcal0g0g4.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.9kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen12g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g361kcal6g59.4g10.6g2.4g
Valittu annoskoko55g181kcal3g29.7g5.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna28g90kcal1.5g14.9g2.7g0.6g
Arvot/100g100g326kcal5.4g53.6g9.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780