Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g14g4.4kcal0.2g1g0g0.4g
Purjosipuli 7g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tilli mauste1.8g0.3kcal0g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)2.3g2.9kcal0.2g0.1g0.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g7g12kcal0.1g0.1g1.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 22g36kcal3.7g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g125kcal8.6g2.8g8.6g1g
Valittu annoskoko56g62kcal4.3g1.4g4.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna28g31kcal2.2g0.7g2.2g0.3g
Arvot/100g100g112kcal7.7g2.5g7.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307