Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 15g6kcal0.5g0.6g0.1g0.3g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )0.7g6.7kcal0g0g0.7g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g6.3g38kcal1.3g0.4g3.4g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g1.9g11kcal0.3g0.1g0.9g0.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.9g2.9kcal0g0.7g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 25g42kcal4.9g0.3g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g264kcal14g4.2g20.6g1g
Valittu annoskoko56g132kcal7g2.1g10.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna28g66kcal3.5g1.1g5.2g0.3g
Arvot/100g100g237kcal12.6g3.8g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824