Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g7.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 14g73kcal0.6g7.5g4.4g0.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.8g1.8kcal0.1g0g0.7g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Kuohukerma (Ingman)28g96kcal0.6g0.9g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g370kcal2.6g23.6g30g1.4g
Valittu annoskoko56g185kcal1.3g11.8g15g0.7g
Annoskoko puolitettuna28g92kcal0.7g5.9g7.5g0.4g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916